Ysbrand Brouwers appointed Officer in the Order of Orange-Nassau in a surprise ceremony at his home in Bruinehaar

Ysbrand Brouwers zet zich in voor bedreigde natuurgebieden over de hele wereld. Samen met kunstenaars wil hij mensen bewust maken van de het belang van de natuur. Vanmiddag is Brouwers daarom benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Cornelis Visser van gemeente Twenterand reikte de onderscheiding uit.

 

Waarom?

Brouwers richtte in 1991 Artists for Nature Foundations op. Met deze stichting wil hij door middel van kunst bedreigde natuurgebieden over de hele wereld beschermen.

Ongeveer 130 kunstenaars uit binnen- en buitenland werken mee aan de natuurprojecten. Alle kunst wordt gepubliceerd in een boek. Ook worden er workshops en tentoonstellingen gegeven om mensen bewust te maken van de natuur.

Het eerste project van de Foundation was de totstandkoming van Nationaal Park Schiermonnikoog.

 

Verrassing

De uitreiking vond plaats in de achtertuin van Brouwers zijn huis in Bruinehaar. Hij vierde in de achtertuin zijn zeventigste verjaardag en het 25-jarig jubileum van het ANF. De onderscheiding kwam voor hem als een grote verrassing.

Natuurbeschermers uit de hele wereld waren bij de uitreiking aanwezig. "Dit kwam als donderslag bij heldere hemel. De burgemeester zei al dat hij nog nooit eerder zo'n hoge onderscheiding heeft gegeven. Ik vind het geweldig. Het is een hele eer."

 

Burgemeester

Burgemeester Visser vindt dat Brouwers de onderscheiding dik en dwars verdient. "Hoe hij zich internationaal heeft ingezet voor de natuur, daar past zo'n hoge onderscheiding als deze bij."

Comments are closed.

TOP